Podporujeme vzdělávání

V roce 2023 se toho v oblasti vzdělávání u nás mnoho odehrálo. Vzdělávat se je ušlechtilé a my v PRAKTIKu to moc dobře víme a podporujeme.

V průběhu roku PRAKTIK system podpořil vzdělávání svých zaměstnanců a jejich dětí hned několikrát. 

  • Kromě povinných školení jsme měli všichni možnost na jaře navštívit s celou rodinou iQLANDIA - moderní science centrum, kde se vědou baví děti i dospělí. Zde nám připravili zábavný program na celý den, který jsme si parádně užili. 
  • Pro děti našich zaměstnanců byl letošní ročník PRAKTIK očima dětí také v duchu vědy, tvoření, techniky a zábavy. Děti od pondělí do pátku tvořily, bádaly a hrály si. V rámci jednoho týdne toho stihly skutečně hodně. Modelovaly ze speciálních hmot a tiskly na 3D tiskárnách, tvořily ve iFABLABu, navštívily iQLANDIA a iQPARK, kde mohly  bádat o objevovat svět. Poslední den završily příměstský tábor v ZOO Liberec.
  • Na podzim jsme naše děti učili, že o přírodu se musíme starat všichni a v rámci podzimní akce jsme společnými silami uklidili část zalesněného areálu firmy. Posbíral se plný kontejner odpadků, které tam neohleduplní lidé vyhodili. Odměnou všem zúčastněným byla Laser-game a opékání buřtů. 


A abychom se nezaměřovali jen na zaměstnance a jejich děti, tak PRAKTIK system má nově pro žáky a studenty škol připraveny Jednodenní vzdělávací programy. Nově byly již probíhající exkurze rozšířeny o možnosti si vyzkoušet být začleněn do firmy a okusit práci laboranta. V rámci laboratoří si ve skupinkách zkouší postupy, které při třídění využíváme. A protože recyklační cyklus nikdy nekončí, odchází každá třída s dárkem, který je v recyklačním kolečku dále udržuje. Více se o našem vzdělávání dozvíte na stránce Vzdělávání

Dále se naši zástupci účastnili dvou žákovských soutěží, konkrétně Microtely v Lanškrouně a žákovské soutěže Business Talent 2023 pořádané v rámci Libereckého kraje, kterou PRAKTIK system podpořil i finančně. Cílem obou soutěží bylo podpořit děti v technické oblasti, umožnit jim nakouknout do zákulisí techniky, vývoje a programování. 

Všechny tyto aktivity nás těší a věříme, že jsou přínosem pro naše zaměstnance, jejich rodiny i širokou veřejnost, a právě proto v nich chceme pokračovat i v roce 2024. 

Zpět